Kancelárske potreby ako perfektné reklamné predmety

Zverejnený

Len sa okolo seba pozrite a pozrite sa dobre. Áno, sme obklopení vecami. Obrovským množstvom vecí. Tento blog čítate pravdepodobne v práci (ak nie, tak si ju predstavte), niekde v kancelárii. Vidíte to? Na každom stole sú veci, ktoré sa s veľkou pravdepodobnosťou vyskytujú aj pri iných stoloch a samozrejme aj na tom vašom.

Už dlhé roky kraľuje na kancelárskych stoloch notebook, ktorý je obkolesený ďalšími predmetmi. Podložka pod myš, pohár s kávou, alebo fľaša s vodou, zošívačka, dierkovač, notes, diár, kalendár, perá, organizér, kalkulačka, ... Pozrime sa na kancelárske potreby očami marketéra a zamyslime sa nad tým, ktoré predmety prinášajú úžitok, sú na očiach a dokážu niesť logo a filozofiu firmy.

 

Perá, perá, perá. Všade samé perá

{rgx:save:0}

Reklamné perá sú najviac používaným reklamným predmetom. Používame ich denne a často máme aj svoje obľúbené. Perá sa hodia ako darček, pozornosť, reprezentatívny predmet na každý stôl do firmy, ale aj ako masovo rozdávaný reklamný predmet. Práve od použitia pera, od toho komu bude určené záleží aj výber materiálu. Perá sa robia z kovu, plastu, dreva, aj z recyklovateľných materiálov. Inak bude vyzerať reprezentatívne plniace pero, ako pero na bežné kancelárske použitie, ktoré bude putovať po kancelárii. Niektorí ho dokonca využívajú aj ako funkčnú vizitku. 

 

Stojany na perá

Sú dva druhy ľudí. Tí, čo nikdy nemajú pero a tí ktorý majú perá s modrou, červenou, zelenou aj čiernym atramentom, ceruzky, fixky, zvýrazňovače, ... Tá prvá skupina ľudí nemá perá často z jediného dôvodu. Ich perá nemajú vyhradené miesto na stole a tak sa kotúľajú strácajú. Myslím si, že je aj jednoduchšie zobrať mi pero zo stola ak nie je uložené v nejakom organizéri, alebo v stojane. Ale to je len môj osobný pohľad na vec, možno sa mýlim. V každom prípade stojany na perá sú skoro na každom stole a majú rôzne tvary farby. Niektoré sú s hodinami, iné s meteostanicami, ďalšie zase s priestorom pre note it lístky. Ukradol som kolegyniam zo stolov stojančeky a tu sú. Farebné, plné pier, nožničiek a iných kancelárskych pomocníkov. Kraľuje mu stojanček obchodníčky Milky, s logom našej firmy, hodinkami a teplomerom. Stojí za to pozrieť sa na stojan na perá, ako na funkčný reklamný predmet, ktorý môže niesť vaše logo.

{rgx:save:1}

 

Notesy, diáre a kalendáre

Ďalší predmet, ktorý sa vyskytuje v každej kancelárii v miliónoch rôznych podôb. Zapisovať si poznámky do notesu, diáru, či kalendáru potrebuje každý aspoň minimálne organizovaný jedinec. Kalendárom a diárom sa venujeme v osobitných blogoch "Obal predáva a diár znamená poriadok.", "Diáre 2021. Aké si vybrať?" a tu "Kalendáre 2021 sú už tu!". Ak ale nepotrebujete diár, alebo kalendár, tak určite je lepšie zapisovať si poznámky do notesu a nielen na náhodné papiere roztrúsené po stole. Vtedy platí to, že si tvar, potlač, alebo aj materiál notesu dokážete vybrať z množstva variácií, ktoré poskytujeme priamo v našom eshope, alebo si môžete nechať prispôsobiť, alebo vyrobiť notes, či zápisník na mieru. Na malé poznámky určite skvele poslúžia malé nálepky note-it, ktoré tiež vieme potlačiť vašim logom.

 

 

Elektronika v kancelárii

Nemusí to byť práve najnovšia bezdrôtová nabíjačka, to nemusí oceniť každý. Mnohých ľudí poteší a o to viac na očiach bude predmet, ktorý si naozaj pýta našu pozornosť - hlavne s blížiacou sa hodinou ukončenia projektu, alebo pracovnej doby. Áno, hodiny, napríklad tie nástenné sú skvelým reklamným predmetom. Ich ciferník poskytuje dostatok priestoru pre logo vašej spoločnosti. Takéto hodiny skvele využijete hlavne vo svojich kanceláriách, ale poslúžia aj ako praktický darček pre obchodných partnerov a dobrých klientov.

 

Elektronika je vo všeobecnosti veľmi vďačným reklamným predmetom. Je to kvôli tomu, že sú to veci, ktoré buď používame každý deň, alebo ich chceme mať stále poruke. Ako som spomínal vyššie, tak sú to napríklad hodiny, ale môže to byť aj rádio, nabíjačka, kalkulačka, reproduktory, alebo v otvorených kanceláriách veľmi populárne slúchadlá. Ak chcete trošku uletieť a byť prudko originálny, tak môžete skúsiť aj hrajúci kvetináč, ktorý bude určite pútať pozornosť a je vhodný najmä ako darček pre obchodných partnerov.

 

Vychytávky

Často v našich blogoch dávam do pozornosti to, aby ste sa nebáli a boli originálni. Priestor pre vaše logo, slogan, alebo posolstvo by ste mali umiestniť tak, aby podľa možnosti aj reflektovalo filozofiu vašej firmy. Ak predávate kabelky, tak skúste ponúknuť dámam aj praktický kancelársky držiak na kabelky, logo vašej značky bude presne cielené tam, kde sú vaše zákazníčky. Vhodne zvolená potlač zabezpečí pozornosť aj iných dám v kanceláriách.

Veľa z nás má v kanceláriách prezúvky. Prečo nedarovať zamestnancom pohodlné papuče s vašim logom? Malý, ale o to praktickejší kryt na webkameru ukáže vašim kolegom a zamestnancom, že si vážite ich súkromie. 

 

Antistresy

Kancelárie bývajú často miestom stresu. Termíny tlačia a zrazu máme hlavu plnú všetké, len nie sústredenia. Vtedy pomáha na chvíľu sa zastaviť a uvoľniť napätie. Presne na to slúžia rôzne antistresové pomôcky.  Spojiť svoje logo s relaxom na rôznych stláčacích loptičkách, relaxačných magnetov, alebo aj na takoom fidget spinneri nemusí byť vôbec zlý nápad. Darujete totiž nielen reklamný predmet, ale aj pomôcku pre psychiku a to ľudia vedia skutočne oceniť.

Ak potrebujete odreagovať celý kolektív, tak skúste hoverball. My sme si s ním už užili kopec zábavy.

 

 Priestor pre vašu reklamu

 Teraz sa okolo seba pozrite znovu. Už vidíte ten potenciál pretvorenia kancelárie na priestor pre vašu reklamu? 

Autor článku:

Vladimir Kmec

Online marketing manažér

Každý týždeň pripravuje v spolupráci s obchodníkmi zaujímavý newsletter, nahráva podcasty, píše blogy a premýšľa nad tým, ako posunúť Sketch ešte ďalej v online svete. Má skúsenosti s PPC, grafikou, písaním, ale aj s hudbou.

Vytvoriť rýchly dopyt