Diáre 2021. Aké si vybrať?

Zverejnený

Diár je fantastický vynález. Umožňuje písať poznámky chronologicky, keďže je to diár a nie len nejaký obyčajný zápisník. Z toho vyplýva, že diár je určený tým ľuďom a pre také profesie, kde je potrebné zaznamenať nielen myšlienku, ale aj presný čas, či dátum. Napriek tomu, že dnes už existujú elektronické diáre a môžeme si stiahnuť obrovské množstvo takýchto aplikácií priamo do mobilu, skutočný diár má stále svoje miesto a dôvod na existenciu. Je poruke, rýchlo sa doň zapisuje a rovnako rýchlo sa v ňom aj orientuje.

Rozmýšľali ste nad praktickým diárom? Áno, či nie, v rozhodovaní by vám mohol pomôcť tento blog.

 

Aké typy diárov poznáme?

Papierové diáre

Klasický diár je kreatívny. Umožňuje svojmu používateľovi vlastný prístup k zaznamenávaniu poznámok. Nehrozí riziko technickej závady, či toho, že mu dôjde energia. Robia sa v mnohých rozmeroch, ale základné dva rozmery, resp. typy sú vreckové diáre a kancelárske diáre. Samozrejme, môžete si vybrať z mnohých materiálových variácií a netreba zabudnúť ani na samotnú logiku usporiadania dní, či mesiacov.

 

Elektronické diáre

Elektronické diáre poznáme ako počítačové programy, ale aj ako mobilné aplikácie. Výhodou elektronických diárov sú napríklad synchronizácia termínov s kolegami, či automatické pripomenutie udalostí.

 

Týždenný diár

Na hárku, alebo dvojhárku je sústredený celý týždeň a vy tak máte výborný prehľad o tom, čo vás v daný týždeň čaká. Je ideálny na plánovanie stretnutí. Ak potrebujete zaznamenať viac údajov, popozerajte sa po dennom diári.

 

Denný diár

Denný diár má každý deň na osobitnej stránke. Pre mňa osobne je to tá najpraktickejšia podoba diára. Keďže mám v priebehu dňa vždy niekoľko úloh, ktoré väčšinou vyžadujú ešte poznámky, viem sa v ňom ľahko orientovať. Za seba môžem povedať, že sa mi osvedčil systém, že vždy ráno si pozriem, či mi náhodou neostala nedoriešená úloha z predchádzajúceho dňa a dopíšem ju na začiatok nového dňa. Môžete byť hociaký prokrastinátor, ale vlastnému tlaku na vyriešenie úlohy nedokážete vzdorovať.

 

Akú potlač zvoliť?

Ako sme si ukázali na typoch diárov, vyrábajú sa v rôznych veľkostiach. My ľudia, ako estetické tvory samozrejme bažíme po pekných veciach, príjemných na dotyk. Diár je predmet, ktorý máme denne v rukách, otáčame ho, listujeme v ňom, prekladáme z tašiek na stoly a späť. Je naozaj veľmi dôležité, aby materiál, z ktorého je diár vyrobený, nám bol aj príjemný a pokiaľ je to možné, aj pekný. Veď si len spomeňte, koľkokrát ste vybrali diár na stretnutí s obchodným partnerom, či klientom. Je to jeden z veľmi sofistikovaných reklamných predmetov. Podľa zvoleného materiálu hovorí o svojom majiteľovi nejednu informáciu. Diár s koženou obálkou je ten luxusnejší a navyše veľmi praktický vďaka ľahkej údržbe. To isté hovorí takýto diár aj o svojom majiteľovi. Rovnako ako diár z ekologických materiálov, či recyklovaných materiálov hovorí o človeku, že mu záleži na životnom prostredí.

Práve od toho, aký materiál zvolíte, záleží aký druh potlače sa na neho hodí.

  • Na kožený povrch sa hodí razba, ale aj laserové gravírovanie. Vaše logo nebude kričať do sveta, ale decentne podtrhne vaše postavenie a serióznosť vašej spoločnosti.
  • Na drevený, ale aj papierový povrch sa hodí UV potlač. Povrch sa najskôr potlačí digitálnou tlačou a následne vystaví pôsobeniu UV žiarenia, ktoré zastabilizuje farbu a tá tak vydrží veľmi dlho. 
  • Papierový alebo plastový povrch diára vieme potlačiť aj technológiou tampónová potlač. Je to jedna z najpopulárnejších technológií potlače. 
  • Niektoré diáre sa vyrábajú s pláteným obalom. Vtedy je vhodné siahnuť po sieťotlači. Je to mimoriadne trvanlivý druh potlače a je vhodný aj na väčšie plochy.

 

{rgx:save:0}

 

Diáre na mieru

Máte vlastnú predstavu o tom, ako by mal vyzerať váš nový diár? Môže sa stať, že žiadny diár v ponuke nevyhovuje vašim požiadavkám. Práve preto si u nás viete objednať diár podľa vašich špecifických požiadaviek. Môžete chcieť rôzne rozmery, materiály, farby a napríklad aj to, čo má byť v diári vo vnútri. Tu sa predstavivosti medze nekladú a my vám pomôžeme, aby sa vaše nápady stali skutočnosťou.

{rgx:save:1} 

Investícia, ktorá sa oplatí

Ak už sa rozhodnete pre ktorýkoľvek diár pre rok 2021, pamätajte, že je to jeden z najlepších reklamných predmetov. Diár bude hrdo nosiť logo vašej spoločnosti, plniť si svoju praktickú funkciu a vaši zamestnanci, či obchodní partneri s ním budú v kontakte každý jeden deň. Investícia do správneho diára sa jednoducho oplatí. 

Autor článku:

Vladimir Kmec

Online marketing manažér

Každý týždeň pripravuje v spolupráci s obchodníkmi zaujímavý newsletter, nahráva podcasty, píše blogy a premýšľa nad tým, ako posunúť Sketch ešte ďalej v online svete. Má skúsenosti s PPC, grafikou, písaním, ale aj s hudbou.

Vytvoriť rýchly dopyt