Dvadsaťsedem rokov na trhu s reklamou

Zverejnený

Od roku 1993

Začali sme v roku 1993 ako živnosť Peter Mihál – PERFECT s myšlienkou vyjadrenou sloganom - Vaše starosti s reklamou sú preč. Chceli sme poskytnúť klientom rýchlu, odbornú a cenovo dostupnú pomoc pri riešení ich reklamných aktivít - tvorbe web stránok, grafickom dizajne, reklamných predmetoch a tlači.

Firiem so slovom Perfect v názve pribúdalo, a tak sme sa v záujme zachovania firemnej identity premenovali na Peter Mihál – SKETCH, od roku 2004 na Sketch, s.r.o.

Počas 10 ročnej spolupráce s vydavateľstvom odbornej literatúry sa nám podarilo vypracovať na špičku v zálome periodickej i neperiodickej tlače, kde sú extrémne nároky na rýchlosť, bezchybnosť spracovania a aj vysoký tlak na cenu.

Vytvorili sme profesionálny redakčný systém, kde autor – redaktor – grafik môžu súčasne pracovať priamo v graficky spracovanom dokumente. Všetci online vidia, akú zmenu kto vykonal. Vďaka tomu sme schopní dodať tisíce strán zálomu v priebehu mesiaca, aj v rôznych svetových jazykoch.

Vzhľadom na smerovanie trhu, kedy čoraz viac ľudí hľadá informácie na internete a nie v tlačenej podobe, sme vyvinuli editačný a publikačný systém pre online publikovanie, opravy a archiváciu.Obsahuje efektívny spôsob spolupráce medzi autorom, redaktorom, grafikom a správcom webu. Neskôr sme ho obohatili o priamu konverziu z word a excel dokumentov na webové stránky formou XML dokumentov, ktorým vieme ľahko a rýchlo meniť celkový vzhľad.

rok 2005

Predaj reklamných predmetov sa zo začiatku uskutočňoval výhradne formou tlačených katalógov, neskôr online katalógmi od jednotlivých dodávateľov. Keďže sme stále pridávali nových dodávateľov, bolo čoraz ťažšie, neprehľadnejšie a zdĺhavejšie zorientovať sa v ich ponuke.

Našou snahou bolo umožniť vyhľadávanie a triedenie produktov podľa rôznych špecifických kritérií, aby sme boli schopní rýchlo a presne nájsť ten správny produkt pre klienta z ponuky všetkých našich dodávateľov. Rozhodli sme sa preto v roku 2005 vytvoriť vlastný e-shop produktov

Vypracovali sme sa na veľkoobchod s najširšou ponukou na Slovensku (viac ako 36.000 druhov), ktorý dováža tovar od 16 výrobcov z celého sveta, pričom až 70% sortimentu sme schopní dodať do 48 hodín.

rok 2006

V roku 2006 sme začali vytvárať propagačné hry a aplikácie na rôzne platformy - iOS, Android, Facebook, ale i Sony Playstation, Xbox a ich periférie. Pribudla k tomu správa sociálnych sietí (Facebook, Twitter, Youtube) ako i správa online marketingových kampaní. Úspechy sa dostavili aj pri tvorbe hier – Arkano Arena, Animal Ark Africa, Ice Hockey mali niekoľko stoviek tisíc stiahnutí.

{rgx:save:0}

Založili sme herný portál www.gamesweb.skhorúce novinky zo sveta hier a recenzie hier na všetky platformy sme prevádzkovali viac ako 7 rokov.

Začali sme vo veľkom s dekorom predmetov technológiami ako tampónová potlač, sieťotlač, transfér, laser, výšivka, UV tlač, sublimačná tlač, razba a inými technológiami. Rozšírili sme sortiment dodávaťeľov. 

rok 2007

Pre našich partnerov – reklamné agentúry sme v roku 2007 vytvorili profesionálny kalkulačný systém, pomocou ktorého dokážu veľmi rýchlo urobiť pre svojich klientov ponuku obsahujúce nielen naše produkty vrátane dekoru, ale môžu pridávať aj svoje produkty, služby s popismi a fotkami. Výsledné PDF obsahuje partnerove logo, adresu, kontaktné údaje, a ak chce, aj fotkou obchodníka.

Práve vďaka tomuto nástroju spolu s prepracovaným vyhľadávaním produktov sa na nás obracajú stále ďalšie reklamné agentúry.

rok 2011 - 2015

Pre našich klientov zo zahraničia sme v roku 2011 vypracovali anglickú, nemeckú a českú verziu e-shopu.

Pre našich zákazníkov sme v roku 2014: 

  • rozšírili ponuku reklamných predmetov
  • rozšírili parkovacie miesta
  • skrátili dobu dodania mnohých produktov
  • rozšírili tím obchodníkov.

V roku 2015 sme

  • popracovali na vzhľade web stránky a prome našej spoločnosti cez youtube na našom kanáli Reklamné predmety - Sketch s.r.o.
  • Od roku 2015 sme svoje pôsobenie na českom trhu posilnili vytvorením samostatnej firmy Sketch reklama, s.r.o.
    Tlačíme 24/7, čiže 7 dní v týždni na 3 zmeny. Sme schopní dodať tovar rýchlo, v špičkovej kvalite a za dostupnú cenu. Samozrejme vrátane knihárskeho spracovania.

rok 2018

Naše požiadavky ako aj požiadavky na nové technológie sa stále vyvíjajú. Chceme ísť s dobou a preto sme v tomto roku spustili v poradí 4 nový dizajn web stránky reklamnepredmetysketch.sk. Zmený sú vždy veľké a prinášaju mnoho funkcionalít, ktoré časom oceňujú nielen naši obchodníci, partneri ale aj koncoví zákazníci. 

{rgx:save:1}


V roku 2018 sme upravili dizajn našej agentúrnej stránky sketchreklama.sk kde poskytujeme ďaľšie reklamné služby v rámci Bratislavy a západného Slovenska.


rok 2019

V roku 2019 sme spustili mnoho nových projektov a menších stránok. Spomenieme tie najvýznamnejšie.

Potlač si nápoj

Služba potlač si nápoj vznikla s príchodom nového dodávateľa nápojov, ktorý vedel nielen zabezpečiť nápoje za dobré ceny ale aj zrealizovať naše požiadavky na firemnú potlač.

Tento projekt, ako aj viac informácií o ňom nájdete na web stránke www.potlacsinapoj.sk.

{rgx:save:2}

Budeko

Ponúkame najširší výber reklamných predmetov na Slovensku a uvedomujeme si, aký dopad majú na našu planétu. Preto sme vytvorili projekt Buď Eko. Našou snahou je nahradiť klasické reklamné predmety ekologickými  variantami, motivovať a inšpirovať firmy, aby sa k nám nielen pridali, ale pomohli svojim kolegom, klientom, aj dodávateľom, byť viac spoločensky zodpovední.

Budeme vďační, ak sa rozhodnete pridať sa k nám.

Tento projekt, ako aj viac informácií o ňom nájdete na web stránke www.budeko.sk

{rgx:save:3}


Vytvorili sme digitálnu značku sketchdigital

Začiatkom roka 2019 sme vytvorili novú značku sketchdigital pre naše online marketingové aktivity. Pracujeme na tvorbe web stránok ako aj nových produktoch v rámci online marketingu. 

Pod touto značkou sme vytvorili aj naše unboxingové videá na vybrané reklamné predmety  zo stránky reklamnepredmetysketch.sk. Pozrieť si ich môžete na našom youtube kanáli reklamné predmety sketch.


rok 2020


Kusovky

Na začiatku tohto roku sme

rozhodli venovať nielen firemnej klientele, ale aj bežnému koncovému zákazníkovi. Dopyt sa prejavoval omnoho skôr a to nás pošťuchlo vyriešiť technický a kapacitný rébus.

Koncom marca sme dotiahli technické detaily, programátorske práce.  Na web stránke kusovky.sk sme spustili predaj reklamných a iných darčekových predmetov pre koncových zákazníkov.

Tento projekt a viac informácií o ňom nájdete na web stránke www.kusovky.sk.

{rgx:save:4}

Rozšírenie sortimentu

Začiatkom apríla sme rozšírili náš sortiment o nové kategórie ako zdravý životný štýl a zdravie - rúška, dezinfekcie, respirátory. Nadviazali sme spoluprácu so slovenským výrobcom výživových doplnkov Kompava a zdravých potravín Maxsport.

 

V súčasnosti pracujeme na:

  • rozšírení služieb v poskytovaní online marketingu
  • rozširovaní kancelárskych a skladových priestorov
  • rozšírení ponuky reklamných predmetov
  • rozšírení výrobných kapacít na dekor predmetov.

Vďaka dôvere viac ako 4.000 klientov sme sa za 27 rokov stali stabilným a serióznym partnerom v poskytovaní reklamných online a offline služieb.

Za všetkými úspechmi firmy a množstvom dokončených projektov stoja zamestnanci, ktorí nás svojimi nápadmi posúvali tým správnym smerom. Ďakujeme aj našim klientom, ktorí od nás žiadali náročné, netradičné a dovtedy neexistujúce riešenia. Tieto výzvy sme radi prijali, pretože nás vždy posunuli vpred. 

 

Autor článku:

Peter Mihál

Riaditeľ

Peter je zakladateľom a riaditeľom spoločnosti. Má dlhoročné skúsenosti nielen s vedením firmy, jeho silnou stránkou je obchod a ekonomika, avšak svoje vie povedať aj v mnohým ďalších oblastiach, ktoré sú dôležité ako pre firmu, tak klientov, ako napríklad marketing či grafický dizajn. Ovláda anglický a nemecký jazyk.

Vytvoriť rýchly dopyt