Reklamné tašky - nadčasový reklamný predmet

Zverejnený

Tašky sú skvelým a nadčasovým reklamným predmetom. Sú určené mužom, ženám, vyrábajú sa v rôznych tvaroch a farbách. Len máloktorý reklamný predmet vie sám o sebe zacieliť na tú správnu cieľovú skupinu tak dobre, ako práve taška.

 

Taška je fantastický reklamný predmet

Tašku potrebuje každý človek. Práve vďaka tomu je taška ideálnym nosičom posolstva. Veľká plocha tašky umožňuje vyniknúť vášmu logu, alebo sloganu. K dispozícii sú jednoduché plátené tašky, ale aj väčšie, z pevnejších materiálov. Na použitom materiále potom závisí aj to, akú potlač zvolíte. Ak chcete byť nápadný a pútať pozornosť, zvoľte svieže, výrazné farby a väčší rozmer tašky. Chcete potešiť hlavne majiteľa tašky a každodenne s mu pripomínať praktickou a štýlovou taškou? V tom prípade zvoľte tašku, ktorá sa pohodlne zmestí do kabelky, či do priehradky v aute. K dispozíci sú samozrejme aj skladacie tašky, ktoré sa dokážu poskladať do naozaj kompaktných rozmerov.

 

Taška ako merch

Máte svoju značku, svoj eshop, mnoho fanúšikov? Práve taška je skvelým merchom, ktorý budú ľudia radi brávať so sebou na nákupy, alebo hoci aj na pláž. Asi najtypickejšou taškou, je tzv. tote bag, u nás skôr známa pod názvom plážová taška. Má jednoduchý obdĺžnikový, alebo štvorcový strih s dostatočne dlhými rúčkami, aby sa dala prevesiť cez rameno.Tieto tašky sa vyrábajú z rôznych materiálov a v rôznej kvalite, takže každý si nájde tú správnu pre svoj eshop. Tieto tašky umožňujú potlačiť pomerne veľkú plochu nápaditými a často aj vtipnými motívmi.

 

História tašiek

Tašky sú jedným z najväčších vynálezov ľudstva. Určite nebudeme preháňať, ak povieme, že ich smelo môžeme zaradiť po boku vynálezu kolesa. Tašky nám umožnili prenášať viac materiálu, ako sa zmestí do rúk a tento materiál prenášať na väčšie vzdialenosti. Prvé tašky sa vyrábali zo zvieracej kože pred tisíckami rokov a slúžili už lovcom a zberačom. Až oveľa neskôr prišli na scénu bavlnené, či vlnené tašky.

 

Tašky a ekológia

Nie je to tak dávno, keď sme skoro všetci nosili nákupy v igelitových taškách. Igelitkám je v podstate koniec a len málokto ich ešte v nejakej väčšej miere využíva. Ich výroba bola jednoduchá, ich hmotnosť minimálna, ale pri ich počte a obmedzeným počtom použití sa stali bremenom pre životné prostredie. 

Ak hľadáte presné číslo, ako dlho potrebujete používať plátenú tašku, tak to bohužiaľ nedostanete. Vznikajú rôzne štúdie, ktoré zahŕňajú ako uhlíkovu stopu výroby tašiek, tak aj uhlíkovú stopu ich likvidácie. V podstate platí, že ak budete používať plátenú tašku 200 dní, tak ste urobili niečo pozitívne pre túto planétu. Podľa niektorých štúdií najlepšie vychádzajú tašky, ktoré obsahujú recyklovaný polyester a to vďaka použitiu recyklovaného materiálu a skvelej výdrži materiálu. Pri výrobe bavlnenej tašky je použité veľké množstvo vody a to ju posúva na druhú pozíciu. 

Pre ekologické správanie platí základné pravidlo a to je "Nevytvárať odpad". Preto, ak chcete byť naozaj ekologický, vyberajte si tašky, ktoré sú dobre ušité a vydržia dlho slúžiť svojmu majiteľovi. Čím kvalitnejšia taška aj potlač budú, tým dlhšie vám bude robiť taška reklamu.

Rôzne tvary a veľkosti

Najrozšírenejšou taškou je nákupná taška.Tá môže byť z rôznych materiálov, ale najčastejšie sa používa bavlna a netkaná textília. Obľúbenou taškou na každodenné nosenie do práce, školy, či len tak von, je taška na rameno, niekedy označovaná aj ako crossbody, a ako malý praktický pomocník na drobnosti poslúži ľadvinka. Niektorí ľudia uprednostňujú na každodenné nosenie ruksaky a batohy, ktoré ale výborne poslúžia aj pri výletoch, či pri cestovaní. Na prenášanie dokumentov je vhodná aktovka a notebook spoľahlivo ochráni taška na notebook. Medzi tašky môžeme zaradiť aj peňaženku a dokladovku. Samozrejme, nesmieme zabudnúť ani na cestovné tašky a kufre. Svoju pomerne veľkú cieľovú skupinu  hlavne v letných mesiacoch majú aj chladiace tašky.

Potlač tašiek

Výber vhodnej potlače tašky závisí od materiálu, ale aj od množstva kusov. Ak potláčate tašky, ktoré kombinujú polyester a bavlnu, odporúčame sieťotlač. Polyesterové tašky zvládajú aj digitálnu potlač a transfér. Na papierové tašky sa hodí tampónová potlač. Naši obchodníci vám samozrejme poradia, ako pri výbere samotného modelu, tak aj pri výbere tej vhodnej potlače. Aby ste si ale spravili prehľad, tak pri potlači nákupných tašiek sa zvyčajne používajú tieto druhy potlačí:

Sieťotlač

Vhodné na bavlnené, polypropylénové tašky. 

Transfér (transférová potlač)

Transférová potlač vyzerá výborne na netkanej textílii, polyesteri, bavlne, či rôznych kombináciách pvc / pc / pe / pet.

Gravírovanie laserom

Pre laserové gravírovanie sa môžete rozhodnúť pri materiáloch ako netkaná textília, juta, či koža.

Tampónová potlač

Tampónová potlač je vhodná pre netkanú textíliu a kombinácie materiálov pvc / pc / pe / pet.

Sublimácia

Kombinácia technológie sublimácie a polyesteru zabezpečí dlhodobú farebnú stálosť.

Výšivka

Výšivka je mimoriadne trvanlivá a hodí sa na tkanú textíliu ako bavlna, prípadne kombináciu bavlny a polyesteru.

Autor článku:

Vladimir Kmec

Online marketing manažér

Každý týždeň pripravuje v spolupráci s obchodníkmi zaujímavý newsletter, nahráva podcasty, píše blogy a premýšľa nad tým, ako posunúť Sketch ešte ďalej v online svete. Má skúsenosti s PPC, grafikou, písaním, ale aj s hudbou.

Vytvoriť rýchly dopyt