USB kľúče s potlačou

Zverejnený

Veľa z vás, ktorí čítate tento článok, si na to nemôžete pamätať, ale predstavte si, že kedysi neboli USB kľúče. Fakt. Megabajty, gigabajty a niekedy aj terabajty dát, ktoré nosíme po vreckách sú z ríše scifi. Možno to bude vyzerať ako super vzdialená minulosť, ale ja si pamätám ešte 5GB harddisk, veľký ako komoda. To bolo v časoch, keď môj otec robil vo výpočtovom stredisku OÚNZ a počítač ku ktorému bol pripojený volal Krava, pretože bol taký veľký. Počítač, nie môj otec :D
Dnes? Dnes si pohodlne vložíme do vrecka aj 256GB kľúč a v cross body taške mám so sebou po ruke kvôli zálohám malý externý HDD s kapacitou 2TB. Verte mi, že ak tento článok číta niekto o pár rokov, tak mu aj tieto údaje budú smiešne. Inak, odporúčam článok o exponencionálnom technologickom raste umelej inteligencie The AI Revolution: The Road to Superintelligence. Je to síce článok z roku 2015, ale má celkom slušné predikcie. 

 

 

USB kľúč ako spotrebný tovar

Kedysi bol USB kľúč vytúžená technologická a praktická hračka, ale dnes je to vo väčšine prípadov spotrebný materiál. Schválne, koľko USB kľúčov máte? Čo sa stalo s tým, na ktorý ste nahrali fotky z dovolenky, pôdorys bytu, či preskenovaný občiansky preukaz? ...to vás len tak na okraj trochu naťahujem, aby ste si dávali na svoje osobné údaje viac pozor. Chcel som poukázať hlavne na to, že máte nejaký svoj obľúbený USB kľúč, ktorý má slušnú kapacitu, je spoľahlivý, dizajnovo sa vám páči, vyhovuje vám jeho tvar a hlavne. Hlavne ste si ho nekúpili. Dostali ste ho ako reklamný predmet. Ako darček k väčšiemu nákupu, ako pozornosť od obchodného partnera, ako súčasť propagácie hotela, kde bola nahraná prezentácia. 

 

 

USB kľúč ako praktický reklamný predmet

USB kľúč je ďalším z radu dobrých nápadov pre reklamný darček. Je podobne populárny ako poháre s potlačou, alebo reklamné perá. Rovnako ako aj inde, aj tu platí, že ak je výrobok kvalitný, nielen pekný na prvý pohľad, svojmu majiteľovi bude slúžť dlho. To je pri reklamných predmetoch obzvlášť dôležité. Je to, ako keby ste si kupovali videnia reklamy. Čím kvalitnejší výrobok, tým viac videní vašej reklamy a loga. Skúste sa zamyslieť, kde je asi tá hranica kedy je pre vás USB kľúč ako nositeľ reklamného odkazu zaujímavý. Pri výbere zohľadnite tri aspekty a to váš rozpočet, vhodné parametre USB kľúča a komu takýto reklamný kúsok chcete podarovať. Určite premýšľajte nad tým, že štandard USB 3.0 je v dnešnej dobe naozajstný štandard a nešetrite tam, kde sa to neoplatí.

 

USB kľúč, ako nosič informácie

Samozrejme, sú aj situácie, kde sa na kvalitu a rýchlosť USB kľúča až tak nehľadí. Je to v prípade, že kľúč slúži len ako médium, na ktorom je uložená nejaká prezentácia, možno video. To sa stáva, ak napríklad otvárate nejakú prevádzku, prinášate na trh novú značku, ... Vtedy naozaj nepodarujete reklamný predmet, ale využijete ho ako nosič informácií, čiže médium. Pozor, to neznamená, že ho v takom prípade netreba potlačiť logom!

 

Výber správneho USB kľúča s potlačou

Na čo sa sústrediť pri výbere toho správneho USB kľúča?

Materiál

Chcete USB kľúč z plastu, kovu, z eko materiálu, alebo mixu materiálov? Od toho sa potom odvíja ako cena, tak aj spôsob potlače.

Dizajn

Chcete niektorý z klasický dizajnov, alebo chcete niečo vyložene originálne? Na výber sú zaujímavé kúsky, ale dokážeme uspokojiť aj túžbu po absolútne originálnom uesbečku. USB kľúč tak môže mať tvar ceruzky, melóna, autíčka, loga spoločnosti, alebo ako v našom prípade, čiapky, trička, tašky a poháru súčasne :)

 

Parametre

V niektorých situáciách, ako som písal vyššie, stačí USB 2.0. Ak ale chcete, aby bol USB kľúč stálym spoločníkom, určite riešte to, aby mal kľúč štandard USB 3.0 a primeranú veľkosť. V dnešnej dobe je minimum 16GB, ale lepšie je sa popozerať po kúskoch s pamäťou 32GB-64GB. Takto máte istotu, že kľúč sa bude používať ešte niekoľko rokov a to za nejakých pár centov navyše hádam stojí, či? 

Potlač USB kľúča

Tu je potrebné poradiť sa s odborníkom. Naši obchodníci sú vyškolení a majú dlhoročnú prax, tzn. že vám vedia poradiť, ktorá potlač bude pre povrch USB kľúča tá pravá a to s ohľadom na jej trvanlivosť, ale aj s ohľadom na jej vzhľad. 

 

Najpopulárnejšie USB kľúče v roku 2020 v našom eshope

1. Miesto: Rebik

 

2. miesto: Survet

3. miesto: USB mini M12



Autor článku:

Vladimir Kmec

Online marketing manažér

Každý týždeň pripravuje v spolupráci s obchodníkmi zaujímavý newsletter, nahráva podcasty, píše blogy a premýšľa nad tým, ako posunúť Sketch ešte ďalej v online svete. Má skúsenosti s PPC, grafikou, písaním, ale aj s hudbou.

Vytvoriť rýchly dopyt