Pracovný stôl na homeoffice. Kam s logom?

Zverejnený

Je toho toľko, čo sa dá povedať o efektívnom pracovnom stole, že je naozaj ťažké nájsť niečo s čím začať. Začnem teda s "obľúbeným" slovkom mojej kolegyne, slovom doba. Pretože je to naozaj tak, dnes je taká doba, že naše kancelárie sa presunuli z firemných a korporátnych budov, do nášho súkromného priestoru, do našich bytov a domov. Naše pridelené miestečko v kancelárii teraz zíva prázdnotou, práši sa na zakladače dokumentov, nožničky na papier pomaly chytá hrdza a v perách vysychá atrament.

 

Je zbytočné špekulovať, ako dlho bude ešte táto situácia pokračovať, teraz je dôležité sústrediť sa na to, ako byť v podmienkach homeoffice čo najviac produktívny/efektívny. Predpokladám, že už máte svoje miesto vo vašom byte vyhradené. Buržuji majú celé izby a my, plebs, sa uspokojíme aj s vlastným útulným kútikom. 

Absolútny základ homeofficu je stôl a stolička

Nebite ma, ale začnem naozaj od základu a základom je stôl a stolička. Stôl by mal byť dostatočne hlboký, aby ste na neho zmestili notebook a mohli si na stôl položiť ruky. Ak potrebujete viac úložného miesta, tak je fajn, ak má stôl šuflíky, alebo poličky. Ak už stôl máte, ale nemá šuflíky, vždy sa dá nejako vynájsť. Ja mám napríklad malý nalepovací šuflíček na drobnosti. Stálo to asi tak nula celá nič, pretož som ho objednal k inej objednávke v eshope, aby som mal dopravu zadarmo.

Nebojte sa, že teraz musíte kupovať nový nábytok a starý vyhadzovať - chovajte sa udržateľne aj v drobnostiach. Premýšľajte a snažte sa využiť veci, ktoré už máte. Kde ale asi veľa nevymyslíte, je stolička. Ak máte 8 hodín sedieť, potrebujete sedieť správne a to na kuchynskej stoličke asi nezvládnete. Ceny kancelárskych stoličiek sa pohybujú od 50€ do "neviemažkoľko". Trochu hľadania a aj vy si nájdete tú pravú.

 

Kam so stolom? Ktoré miesto je to pravé?

Všetci máme trochu iné preferencie, napríklad, čo sa týka dverí. Niektorým ľuďom vadí, že majú dvere za chrbtom, iní sa nedokážu pozerať do steny. Pár pravidiel ale funguje spoľahlivo a je dobré splniť si ich čo najviac.

  1. Ak máte možnosť spraviť si svoj pracovný kút v miestnosti, kde sa cez deň zavriete, je to super. Odstránite tým rušivé vplyvy a budete efektívnejší. Mysľou budete v móde, že dochádzate do práce, hoci z obývačky to máte doslova na skok :)
  2. Vyberte si miesto, kde vám nebude svietiť slnko priamo na monitor. Nechcete si predsa zničiť oči.
  3. Vyberte si ale svetlú časť miestnosti pri okne. Svetlo brzdí tvorbu melatonínu, ktorý je priamo zodpovedný za to, že sa nám chce spať.
  4. Majte možnosť vetrať, ale samozrejme tak, aby vás neprefúklo.
  5. Oči potrebujú trochu precvičenia. Vyberte si miesto na svoj homeoffice tak, aby ste sa mohli pozrieť mimo monitor smerom von z okna a preostriť tak zrak na väčšiu vzdialenosť. Oči potrebujú vnímať aj hĺbku, aby ste sa vyhli návšteve očného lekára.

Ja som si zvolil roh miestnosti s oknom hneď vedľa stola. Trošku som sa pohral aj s tým, aby som sa na danom mieste cítil dobre a aby sa mi tam zmestil nielen notebook kvôli práci, ale aj šijací stroj, keďže nie len prácou je človek živý, ale aj koníčkami.

Čo na stole nesmie chýbať?

Samozrejmosťou je myška, podložka pod myš aj externá klávesnica. Podložka pod myš je aj skvelým a pomerne častým reklamným predmetom. Ponúka veľkú potlačiteľnú plochu a ako každý ideálny reklamný predmet je aj užitočná. Ak hľadáte niečo, čím by ste potešili svojich zamestnancov, či kolegov na homeoffice, podložkou pod myš neurobíte krok vedľa. Navyše dnes sú k dispozícii aj podložky, ktoré umožňujú bedzrôtové nabíjanie telefónu a tomu ja vravím praktickosť na druhú :) Vo všeobecnosti platí, aby ste mali na stoje čím menej káblov. Tam patria aj bezdrôtové slúchadlá s mikrofónom, čo je mimochodom reklamný predmet, ktorý vďaka všetkým tým konferenčným, zoomovým a skype callom, ktorý zažíva neskutočný boom.

Nevyhnutným predmetom na každom pracovnom stole sú perá. Samozreme ani jedno z tých šiestich prier, ktoré mám momentálne na stole som si nekúpil, ale dostal som ich ako reklamný predmet. Určite majte na stole pier viac. Perá zvyknú prestať písať v tom najnevhodnejšom okamihu a tak je dobré mať ďalšie po ruke. Tiež mám rád na výber z rôznych túh a atramentov. Aby sa mi ale perá len tak neváľali kade tade, mám ich odložené v držiaku na perá. Pôvodný zámer bol, aby to bol pohár na rum, ale toto využitie mi príde o dosť lepšie.

 

Keď sme už pri tých pohároch... Aby som zbytočne neodbehoval od stola, tak mám od rána na stole termosku s ovocným čajom, fľašu s vodou a pohár s kávou. Hlavne pohár na kávu je jedným z predmetov, ktorý si človek dokáže mimoriadne obľúbiť. Ak teda chcete, aby vaša reklama bola spojená s kávou, určite premýšľajte aj nad týmto tradičným reklamným predmetom. Nebojte sa ale siahnuť aj po keepcupoch, termohrnčekoch, termoskách, či fľašiach. Všetko sú to praktické predmety dennej spotreby a nezaobíde sa bez nich žiaden homeoffice.

Moje obľúbené hrnčeky. Dva z nich sú reklamné a jeden je merch.

 

 

Ako na poznámky?

Malé poznámky a veci na ktoré nesmie zabudnúť si treba niekde zapísať. Ideálom sú malé farebné noteit lístočky. Lístočky si potom môžete lepiť na stenu, monitor, stôl, či poličku. Väčšie poznámky je dobré mať na jednom mieste a preto je lepšie mať osobitný zápisník, alebo rovno diár, či plánovací kalendár

 

Záver

Ak už domácu kanceláriu zriaďujete sebe, alebo chcete vylepšiť praktickými vychytávkami domáce kancelárie svojich kolegov, podriadených, alebo klientov, pamätajte, že práve dnešné homeoffice kancelárie sú ideálnym priestorom na to, aby ste ukázali svoje logo na praktických predmetoch, ktoré uľahčia a zefektívnia pracovný život.

 

Autor článku:

Vladimir Kmec

Online marketing manažér

Každý týždeň pripravuje v spolupráci s obchodníkmi zaujímavý newsletter, nahráva podcasty, píše blogy a premýšľa nad tým, ako posunúť Sketch ešte ďalej v online svete. Má skúsenosti s PPC, grafikou, písaním, ale aj s hudbou.

Vytvoriť rýchly dopyt