Spoznajte predmety z netradičných materiálov

Zverejnený

Ekológia a starostlivosť o planétu Zem sa každým rokom dostáva do popredia. Čoraz viac sa pri výrobe reklamných predmetov používajú materiály ako bambus, korok, drevovápencový cementpšeničná slama, juco, juta, konope, RPET plasty, recyklovaný papier, recyklovaná bavlna a recyklovaná kožaNaše procesy výroby neustále zlepšujeme, aby sme používali menej energie a hlavne menej vody.

Buďte aj vy výnimočný a zaraďte sa medzi tých, ktorý sú zodpovedný a záleží im na udržateľnosti.

Predmety z bambusu

Bambus má mimoriadne silné a tvrdé drevo. Niektoré druhy bambusov sú také silné, že sa môžu rovnať sile a odolnosti ocele. Bambus nezaťažuje životné prostredie a to od jeho pestovania cez spracovanie až po rozklad. Bambus je vysoko antibakteriálny, čo znamená, že je odolný voči plesniam, baktériám a ďalším mikróbom.

Všetky predmety z bambusu

Predmety z vápencového cementu

Reklamné predmety z vápencového cementu majú vysokú kvalitu a sú veľmi trvanlivé. Majú nízky ekologický dopad v porovnaní s plastovými predmetmi, najmä ak sú kombinované s inými prírodnými materiálmi, ako je bambus alebo korok.

Všetky predmety z cementu

Predmety z pšeničnej slamy

Pšeničná slama je vedľajší poľnohospodársky produkt, je to steblo, ktoré zostane po zbere pšeničných zŕn. Vláknami vystužené plasty sú kompozitné materiály, ktoré sa vyrábajú kombináciou plastov s prírodnými vláknami ako je pšeničná slama. Táto kombinácia poskytuje pružnejší a odolnejší materiál a produkty, ktoré vám môžu slúžiť dlhšiu dobu.

Všetky predmety zo pšeničnej slamy

Predmety z dreva

Drevo patrí k výnimočným prírodným materiálom. Vyznačuje sa vynikajúcimi tepelno-technickými, mechanickými i estetickými vlastnosťami, a preto niet divu, že drevo ani s príchodom moderných materiálov nestratilo nič zo svojej atraktivity.

Všetky predmety z dreva

Predmety z korku

Korok je vonkajšia kôra korkového duba, ktorý rastie prevažne v oblasti Stredozemného mora. Tento pozoruhodný strom má kôru, ktorej vlastnosti a spôsob regenerácie sú jedinečné v celej rastlinnej ríši. Unikátne zloženie korkovej suroviny s viac než 40 miliónov buniek naplnených vzduchom na kubický centimeter, robí z korku prirodzený zvukový a tepelný izolant. Každá bunka obsahuje plyn podobný vzduchu (min 50%), steny buniek sú tvorené celulózou, suberínom a voskom. Suberín spolu s voskom spôsobuje, že korok neprepúšťa ani tekutiny, ani plyny.

Všetky predmety z korku

Predmety z juty

Juta je surovina získaná z vláken jutovníka, rastliny ktorá rastie v tropických oblastiach. Patrí medzi mäkké, dlhé a prírodné vlákna. Dnes sa juta využíva celosvetovo ako zdroj textilného vlákna, z ktorého sa vyrábajú rôzne textilné výrobky a obalové materiály. Niekedy sa označuje ako „zlaté“ vlákno najmä pre svoju farbu a nákladovú efektívnosť.

Všetky predmety z juty

Predmety z juco

Juco je zmes zo 75% juty a 25% bavlny. Juco má prírodný vzhľad ako juta, ale po zmiešaní s bavlnou ponúka jemnejšiu štruktúru. To poskytuje zákazníkom možnosť vytlačiť na túto látku detailnejší dizajn. Juco má všetky dobré vlastnosti juty, je rovnako pevný a opakovane použiteľný, takže ho možno použiť takmer rovnakým spôsobom na nákupné tašky, tašky na víno alebo módne tašky.

Všetky predmety z juco

Predmety z konope

Konope je jeden z najviac ekologicky šetrných materiálov na svete. Konopné vlákno je jedno z najdlhších, najsilnejších a najodolnejších prírodných vlákien na svete a má vynikajúce izolačné vlastnosti. Používa sa pri výrobe všetkých typov textílií od odevov až po lodné plachty, stany, koberce či obuv. Konopná látka poskytuje teplo, mäkkosť a zároveň ponúka trvanlivosť a pevnosť akú len ťažko nájdeme u iných materiálov. Látka je silná, drží tvar, je vysoko odolná voči treniu a ťahu, má vynikajúcu stálosť farieb. Konopné vlákno zadržiava vzduch, vďaka čomu tkanina v zime hreje a v lete chladí. Svojou schopnosťou odvádzať pot sa konopné textílie podobajú moderným syntetickým termo – materiálom. Dokážu zadržať až 95% UV žiarenia. Sú antistatické, čím sa uľahčuje údržba.

Všetky predmety z konope

Predmety z recyklovaných PET plastov

RPET možno potlačiť viacerími spôsobmi. PET, ktorý sa spriada na vlákno, sa tiež používa na výrobu odevov, búnd, polárneho rúna, opakovane použiteľných tašiek na prenášanie a ďalších rôznych reklamných predmetov. PET plast je možné opakovane recyklovať bez akejkoľvek zmeny jeho vlastností alebo kvality.

Všetky predmety z RPET plastov

Predmety z recyklovaného papiera

Recyklovaný papier je vyrobený z odpadového papiera, takže má dobrú povrchovú úpravu, ale nie je ako nový. Tento typ papiera však pomáha sa starať o životné prostredie, pretože okrem farby, ktorá je zvyčajne matnejšia, špinavobielej farby a nižšej odolnosti, sa dá použiť rovnako ako papier repro.

Všetky predmety z recyklovaného papiera

Predmety z recyklovanej bavlny

Recyklovaná bavlna sa získava z výrobných odstrižkov alebo starého oblečenia. Najskôr bývajú odstrižky rozdrvené a následne spradené do novej priadze. Pôvodný materiál je roztriedený podľa farieb, následne strojovo trhaný a oddeľovaný na jednotlivé vlákna. Po pridaní ďalších vlákien ako je bavlna či polyester, sú už dostatočne dlhé, aby išli spriadať do nití. Novovzniknuté vlákna sa už nefarbia.

Všetky predmety z recyklovanej bavlny

Autor článku:

Vladimir Kmec

Online marketing manažér

Každý týždeň pripravuje v spolupráci s obchodníkmi zaujímavý newsletter, nahráva podcasty, píše blogy a premýšľa nad tým, ako posunúť Sketch ešte ďalej v online svete. Má skúsenosti s PPC, grafikou, písaním, ale aj s hudbou.

Vytvoriť rýchly dopyt