Vyberte si tú správnu powerbanku

Zverejnený

Každý z nás pozná ten pocit, keď je v situácii, kedy akútne potrebujeme použiť svoj mobilný telefón, no baterka v našom mobilnom zariadení je vybitá. Či už je to v práci a vy si nemôžete zavolať, alebo na rodinnej oslave, akurát, keď sa chcete odfotiť s príbuznými. Alebo chcete ísť na výlet a bojíte sa, že vám smartphone nevydrží v plnej batérii až do večera. Tento problém už vďaka dnešným technológiam mať nemusíte.

 

Čo je to powerbanka?

Zaobstarajte si powerbanku a už nikdy vás posledné percentá batérie mobilu nevyvedú z miery. Ale čo to vlastne tá powerbanka je? Je to externá batéria, ktorá vám dobije elektronické zariadenie. Ak náhodou nemáte poruke zásuvku a nemusíte sa báť, že sa vám mimo domov váš mobil, tablet, či fotoaparát vybije. Za akú dobu si teda dokážete nabiť vaše zariadenie? Rýchlosť nabíjania ovplyvňuje vstupný prúd z konektora. Väčšinou je to USB port. Výstupný prúd sa udáva v ampéroch (A). Čím je výstupný prúd vyšší, tým rýchlejšie nabíja. Doba dobíjania telefónu teda súvisí s výstupným prúdom a kapacitou batérie telefónu. Napríklad 1A výstupný prúd dobije 3000mAh za cca 3 hodiny.

 

Výber powerbanky

Pri výbere powerbanky si určite všimnete rozdielne veľkosti. Nie každý vie, že veľkosť powerbanky súvisí s jej kapacitou. Čím väčšia je kapacita, tým väčšia bude aj jej veľkosť. Pokiaľ plánujete svoju powerbanku využívať iba občas, vystačíte si aj s menšou, ktorá je prenosnejšia. Ak však cestujete na viac dní, určite sa vám oplatí nosiť so sebou powerbanku väčších rozmerov. Powerbanky sa vyrábajú sa v rôznych tvaroch a rozmeroch a vy si tak určite, aj v našej ponuke nájdete tú správnu. Samozrejme pri powerbankách ako reklamných predmetoch hraje nemalú úlohu to, čo chcete na powerbanky vytlačiť. Ak vám stačí malé logo, budete sa obzerať po menších a skladnejších kúskoch.

Konektivita

Dôležitou vlastnosťou powerbaniek, na ktorú si treba dať pozor je typ konektora a počet USB portov. Powerbanka sa zvyčajne dobíja micro USB káblom a na jej výstupe najčastejšie nájdete USB-C konektor. Ak používate Apple zariadenia, zaobstarajte si powerbanku s konektorom Lightning. Väčšie powerbanky majú spravidla viac rôznych konektorov a umožňujú nabíjať viac zariadení súčasne.

Ak patríte medzi tých ľudí, ktorí si potrebujú nabíjať viac zariadení naraz, napríklad mobil spolu s GoPro kamerou, je potrebné siahnuť po powerbanke s dvoma, či viacerými USB výstupmi. Často majú rôzne výstupy aj rozdielne výstupné prúdy (1 x 1A + 1 x 2,1 A...).

Výbava powerbaniek

  • Ak nemáte radi zamotané káble, ktoré zaberajú veľa priestoru, či už vo vašej domácnosti, alebo na spodku tašky, existujú powerbanky s káblamy, ktoré sú umne schované v tele powerbanky, ale aj powerbanky s bezdrôtovým nabíjaním. Už podľa názvu vám môže byť jasná ich výhoda - bezdrôtové nabíjanie. Samozrejme, bezdrôtové nabíjanie mobilov funguje len u modelov, ktoré majú takúto funkciu.
  • Powerbanky majú však aj rozličné funkcie a výbavu. Veľmi populárna je powerbanka s indikáciou nabitia. Táto funkcia vám ukáže stav nabitia powerbanky a to buď vďaka LED dióde alebo displeju, ktorý poskytuje presnejšie údaje.
  • Rýchlonabíjacie powerbanky dokážu vaše zariadenia nabiť oveľa rýchlejšie ako bežné powerbanky. Túto funkciu môžu využívať všetky zariadenia, ktoré rýchlonabíjanie podporujú. Mnoho výrobcov sa dnes preteká o čo najrýchlejšie a najkomfortnejšie nabíjanie, takže takáto powerbanka je veľmi praktická.
  • Powerbanka so zabudovaným LED svetlom. Nie vždy máme po ruke baterku a možno práve pre vás je praktickým riešením 
  • Solárne powerbanky sú vhodné na naozaj dlhé výlety v prírode, bez prístupu k zdroju elektrickej energie - zásuvky. Solárnu powerbanku si pripnete, alebo uviažete na batoh a powerbanka sa bude priebežne dobíjať vďaka slnečnému svetlu. Je to síce pomalé, no ako rezerva v prípade núdze to určite postačí a pomôže vašej powerbanke ostať "pri živote" dosť dlho.

Výber je obrovský a tak sa nie je čo čudovať, že v našej ponuke nájdete aj veľmi špecifiké a originálne powerbanky. Zaujímavé powerbanky kombinujú niekoľko vlastností, zaujať vás môže napríklad powerbanka so vstavaným reproduktorom, alebo stojančekom, čo sa perfektne hodí ako darček používateľovi. V našom eshope nájdete s powerbankou skombinované aj také predmety ako je lampa, či budík. Pri tomto reklamnom predmete teda nemusíte byť fádny a dá sa vymyslieť powerbanka, ktorá bude ozajstným praktickým reklamným predmetom a o to predsa pri reklamných predmetoch ide.

 

 

Dizajn a potlač

Krásny dizajn je ďalším dôležitým aspektom všetkých reklamných predmetov. Výnimkou nie sú ani powerbanky. Dizajn podtrhuje kvalitná potlač, ktorú samozrejme zabezpečíme. Určite vás zaujme krásna tampónová potlač. Možno vás však viac zaujme svietiace logo, ktoré sa do powerbaniek vygravíruje s použitím laseru. Pri potlači powerbaniek sa poraďte s našimi obchodníkmi, ktorí vám vždy poradia tú najvhodnejšiu technológiu potlače pre konkrétnu powerbanku.

 

Powerbanka a dobitie notebooku

Čo ak máte veľké zariadenie ako napríklad notebook? Môžete si ho nabiť pomocou prenosnej nabíjačky? Odpoveď je jednoznačná - áno. Powerbanka dobije aj ten. Jedinou podmienkou je, že sa váš notebook musí dať dobíjať cez USB port, čo sa vo väčšine prípadov dá. Ale aj keby sa to nedalo, stačí vám zohnať si redukciu, ktorá bude komplatibilná s powerbankou aj notebookom. Treba však upozorniť na fakt, že notebook potrebuje veľa energie, a preto aj powerbanka, s ktorou si želáte váš notebook nabíjať, potrebuje veľkú kapacitu. Na dobitie notebooku je potrebné kúpiť si powerbanku s kapacitou minimálne 20000mAh až 30000mAh.

 

S powerbankou na dovolenku

Ak sa chystáte na dovolenku do zahraničia a chcete si so sebou vziať aj powerbanku, žiadny problém mať zrejme nebudete. Powerbanky sú v lietadlách zväčša povolené, no ich kapacita nesmie byť vyššia ako 20000mAh a jej výdrž nesmie presahovať 100Wh, pričom obe tieto informácie musia byť na obale. Každopádne, každé letisko a každá krajina má svoje vlastné pravidlá, preto bude najlepšie dopredu si preštudovať a informovať sa skôr, než do lietadla nasadnete, alebo si ju schováte do batožiny. Inak by vám mohla zostať na letisku.

Ani v prípade, že sa chystáte na dlhú túru do prírody a počasie dvakrát nehrá vo váš prospech, nemusíte sa báť, že vaša powerbanka poškodí. V ponuke máme aj outdoorové powerbanky s rôznymi stupňami ochrany. Zvyknú byť odolné voči viacerým vonkajším vplyvom - aj proti vode, nárazom, prachu a podobne.

 

Powerbanky a zmeny teplôt

Powerbankám a vo všeobecnosti batériám nevyhovuju teplotné extrémy. V teple si dávajte pozor na zahrievanie powerbanky. Ale čo ak je vonku mrazivé počasie? Je predsa známe, že chlad a zima poškodzujú výdrž batérie a naše zariadenia vybíjajú. Žiaľ, powerbanka, ktorá by sa pod vplyvom mrazov nevybíjala, neexistuje. Na výlet kde očakávate veľké zimy vám teda odporúčame zobrať si outdoorovú powerbanku, ktorá má vyššú kapacitu. Zostane vám z nej aspoň nejaká energia, keď vám zima začne powerbanku nemilosrdne vybíjať. Môžete si skúsiť svoju prenosnú nabíjačku zabaliť do oblečenia a udržať ju tak v relatívnom teple. Schovaná v batohu nebude vystavená takému mrazu a vydrží dlhšie.

 

Nemajte teda už starosti a vrhnite sa do hľadania. Ponuka je veľká a výber len na vás. Vyvarujte sa nepríjemným situáciam, kedy nemôžete využívať svoje zariadenia, poistite sa prenosným zdrojom energie a užívajte si svoje výlety a dobrodružstvá bez zbytočných problémov a stresov. Nechajte sa technológiami rozmaznávať a powerbanka už zaručene bude patriť do vašej povinnej výbavy v každom okamihu.

 

Autor článku:

Vladimir Kmec

Online marketing manažér

Každý týždeň pripravuje v spolupráci s obchodníkmi zaujímavý newsletter, nahráva podcasty, píše blogy a premýšľa nad tým, ako posunúť Sketch ešte ďalej v online svete. Má skúsenosti s PPC, grafikou, písaním, ale aj s hudbou.

Vytvoriť rýchly dopyt