Ako na marketing v lete? Pomôžte si reklamnými predmetmi.

Zverejnený
Marketing v lete? Poviete si, že to je predsa blbosť. Veď je málo ľudí v práci, stále by len chodili po výletoch. Ešte aj robíte v B2B segmente a vtedy sa biznisu nedarí až tak veľmi. Kto chce, hľadá negatíva, ale my sa pozrieme na pozitíva letného marketingu. Aké príležitosti ponúka?
 

Mikromoment

Počuli ste už o mikromomentoch? (ak áno, tak kľudne preskočte tento odsek) Nie? Vysvetlíme si to na príklade. Ak je vonku horúco a láka to k vode, zvýši sa predaj slnečných okuliarov. Nejedna firma si vie spojiť v online prostredí predpoveď počasia a inzerovanie svojich okuliarov. Veď prečo by inzerovali okuliare, keď vonku prší? Na druhú stranu, ak predávate dáždniky, tak váš mikromoment nastane práve keď prší. Skúste sa zamyslieť, čo je vašim mikromomentom a využiť ho pre svoje podnikanie. Teraz cez leto máte výhodu, ak produkt, alebo služba súvisí s letom. 
 

Bez letného produktu

Čo robiť, ak vo vašom portfóliu nie je letný produkt, ani služba? Chybou by bolo nechať všetko len tak ležať a prebrať sa k marketingovému životu až s vašou hlavnou sezónou, ktorá začne v septembri, alebo v októbri. Prečo? Lebo ľudia zabúdajú a to ani nehovorím o ich lojalite. Ako hovorí staré príslovie "Zíde z očí, zíde z mysle". Známy je príklad jednej značky balenej vody, ktorá si myslela, že má tak silnú pozíciu na trhu, a že ju každý pozná, že už nemusí investovať do svojej viditeľnosti. V priebehu pár mesiacov ju predbehol jej konkurent a svoju pozíciu už nikdy späť nezískala. Ak si pozriete jednotku a dvojku na slovenskom trhu, tak vám bude jasné o ktoré značky sa jedná ;) 
 

Ako ostať na očiach aj keď práve nepredávate?

Ideálny spôsobom je využiť práve tie mikromomenty, ktoré leto ponúka. Skúste sa zamyslieť, kde sa v lete nachádzajú vaši klienti a obchodní partneri. Ak ste veľká firma, tak na šírenie povedomia o značke využite aj zamestnancov. Štýlové okuliare, nápadité uteráky, či tašky s potlačou, ale aj pršiplášte, či vejáre dokážu upútať pozornosť a vy tak zabezpečíte viditeľnosť vašej značky aj počas leta. Ako zvyknem hovoriť, klobúk s potlačou môže byť lacnejší, ako klik v reklame vo vyhľadávači. 
Pripravil som pre vás malý výber predmetov spojených s letom. Neobmedzujte sa ale iba na tieto produkty, v našom eshope ich nájdete oveľa viac. Ak potrebujete poradiť, určite kontaktujte našich obchodníkov, ktorí ochotne poradia.
 
Žuvačky - Žuvačkami na ceste autom, pri vode, po večeri, alebo na večernej zábave nepohŕdne skoro nikto. Ak sú navyše zaujímavo potlačené, stáva sa z nich veľmi príjemný reklamný predmet.
Fľaša - V horúcich dňoch je dobré dodržiavať pitný režim. Fľašu si teda so sebou berieme naozaj všade. Do auta, na bicykel, na túru, aj k bazénu. Navyše je to jeden z tých reklamných predmetov, ktorý vydrží dlhšie ako len počas leta a bude šíriť povedomie o vašej značke po celý rok. Skúste byť invenční a skúste možno aj netradičný tvar.
Vreckové nožíky - Veľký pomocník na opekačkách, stanovačkách a výletoch do prírody. Vyberte si zo širokej ponuky skladacích nožíkov, pretože toto je predmet, ktorý budú jeho majitelia používať dlhé roky vždy, keď príde letná sezóna. Vybrať si môžete z obyčajných jednoduchých vreckových nožíkov, ale aj zo značkových, ktoré potešia každého muža.
Uteráky - Toto je reklamný predmet, ktorý si zaslúži osobitný blog, takže len tak zľahka. Hotely a kúpaliská ich potrebujú obrovské množstvo, ale aj vy si môžete dať vytvoriť originálny uterák, ktorým budete pútať pozornosť. Navyše, v ponuke máme aj praktické uteráky vo vrecúškach, ktoré sa dokážu zbaliť na malý rozmer a zároveň spoľahlivo plniť svoju funkciu.
Nafukovačky - Čo kričí viac leto, ako nafukovačka? Máme v ponuke aj nafukovačku v tvare pizza!
Termotašky - Poznáte ten pocit keď je vonku cez 30 stupňov a vy sa napijete dobre vychladeného nápoja? Na to, aby sa to dalo dosiahnuť aj keď ste ďaleko od chladničky potrebujete termotašku. Vhodnú potlač pre tašku vám samozrejme poradíme a zabezpečíme.
Držiaky na nápoje - Aj držiak na plechovku môže byť originálnym reklamným predmetom. Relax v bazéne s obľúbeným nápojom po ruke môže byť silne návykový!
Opaľovací krém - Jeden z najpopulárnejších reklamných predmetov pre leto. Opaľovací krém ako praktický prívesok si jeho nový majiteľ môže zobrať so sebou kamkoľvek a spolu s ním aj vaše logo. Ešte váhate?
Klobúky - Chráňte seba aj svojich klientov a zmestnancov pred úpalom. V našom eshope nájdete veľký výber klobúkov rôznych tvarov, farieb a veľkostí. Najčastejší druh potlače realizujeme farebnou stuhou obtočenou okolo klobúku. 
Čiapka - Ak sú pre vás klobúky príliš oldschool, vyberte si zo širokej ponuky čiapiek a šiltov. 
Pršiplášť - V lete je nielen slnečno, ale sem-tam aj spŕchne. Pre tento prípad je dobré mať pršiplášť. Skladný pršiplášť ocenia prakticky uvažujúci ľudia, ktorí sú radi pripravený na všetky alternatívy. Je taká aj vaša firemná filozofia?
Vejáre - Aj v našej zemepisnej šírke je počas leta badateľný nárast popularity vejárov. Buďte medzi prvými, ktorí majú svoje logo práve na tomto praktickom reklamnom predmete a získate si zaslúženú pozornosť.
Ruksaky a vaky - No kam by ste predsa dali všetky vaše veci a cennosti, ak nie do ruksaku, ktorý pojme všetko vyššie spomenuté? Množstvo sviežich letných farieb a veľkostí vám nebráni vybrať ten správny kúsok. Aj takú vodotesnú verziu vaku ocenia milovníci vody a vodných športov. Potlač priamo na ruksaku, budú mať na očiach všetci, tak sa nezabudnite s ňou ozaj vyhrať.
 

Buďte trendy a online

Ste už na TikToku? Leto je ideálnym časom na začatie ak ste už nezačali počas karantény. Aj deti a puberťáci raz dospejú a preto ich chcete podchytiť práve tam, kde práve sú. Ak sú deti vaša cieľovka, tak nesmiete váhať už ani sekundu a začnite pre ne vytvárať zaujímavý obsah. Sieť TikTok je tiež do veľkej miery zábavná, takže sa nemusíte obmedzovať na vážne posolstvá. Keep it simple.
 

Buďte kreatívni

Zamyslite sa nad tým, kde sa nachádzajú vaši zákazníci. Čo sú ich obľúbené činnosti? Nájdite ich spoločnú charakteristiku a budujte na tom, čo o nich viete. Základom je, aby ľudia, ktorí vám prinášajú peniaze na vás nezabudli a popri tom na vás upozornili ďalších ľudí. Vďaka reklamným predmetom z nich môžu byť vaši noví zákazníci. 
Autor článku:

Vladimir Kmec

Online marketing manažér

Každý týždeň pripravuje v spolupráci s obchodníkmi zaujímavý newsletter, nahráva podcasty, píše blogy a premýšľa nad tým, ako posunúť Sketch ešte ďalej v online svete. Má skúsenosti s PPC, grafikou, písaním, ale aj s hudbou.

Vytvoriť rýchly dopyt