Vyšívanie na textil

Zverejnený

Technológia vyšívania

Vyšívanie je technológia určená pre textilné materiály. Výšivka je realizovaná pomocou automatizovaných strojov. Výšivku možno aplikovať na textilné reklamné predmety ako tričká, mikiny, košele, vesty, uteráky, deky, čiapky a iné. Pri vyšívaní používame kvalitné nite značky Marathon a Isacord, ktoré si dlhodobo držia farbu, je možné ich prať aj na vyššom stupni bez obavy zmeny odtieňu. Neodporúča sa pranie v prostriedkoch s obshom chlóru, bielidla a podobne, no žehlením ich nepoškodíte. Marathon nite majú navyše prevodnú tabuľku Panthone farieb. Okrem klasickej výšivky vieme zabezpečiť aj 3D výšivku, ktorá mierne vystupuje z povrchu. 
 

 

Okrem výšivky realizujeme aj nášivky

Okrem výšiviek dokážeme zabezpečiť aj nášivky. Logo sa vyšije na podklad ktorý  sa následne našije na produkt. Tie sú určené na produkty z látok ktoré nie je možno vyšit/potlačiť: úpletové čiapky, šály, rukavice, husto tkané pletené čiapky a iné. 

 

Realizácia výšivky

Výšivku realizujú vyšívacie stroje značky Tajima, 12 hlavový (na obrázku), 4 a 1 hlavový, vyšívacie programy pripravujeme na software TAJIMA DG/ML by PULSE.

{rgx:save:0}


Lisovanie textilu

Pekne vyšitý alebo potlačený textil dokážeme zlisovať do rôznych tvarov. Textil sa za pomoci stroja zbaví vzduchu, stlačí do požadovaného tvaru a zataví fóliou. Po rozbalení stačí textil navlhčiť a opäť získa pôvodnú veľkosť. K dispozícií je mnoho foriem do akých sa textil zlisuje. V prípade potreby je možné vyrobiť aj novú formu.

{rgx:save:1}

 
Výhody výšivky

  • Vyšívanie pôsobí profesionálnejšie ako potlač,
  • možnosť vyšitia akéhokoľvek tvaru loga,
  • strojové vyšívanie je trvácne (prakticky vydrží navždy) a ponúka viacfarebnosť za rovnakú cenu, cena sa kalkuluje na základe počtu stehov, nie podľa počtu použitých farieb nití, 
  • možnosť prať na vyššom stupni bez obavy poškodenia výšivky.

Nevýhody 

  • Vyššia cena ako pri iných technológiách potlače,
  • nevhodná pre vyšívanie tenkých látok (šatky, záclony),
  • pri menších rozmeroch grafiky nie je možné vyšiť malé detaily - veľkosť detailu je vždy závislá na veľkosti stehu,
  • limitovaná veľkosť stehu. Drobné detaily musia mať aspoň 5mm.

Referencie

V sekcii referencie na našom webe nájdete zrealizované práce výšivkou.

 

Predtým než sa začne logo alebo obrázok vyšívať na látku, je potrebné upraviť ho v špeciálnom programe. Vektorové logo program prekreslí na stehy. Pozrite si video.

 

Ukážka priebehu vyšívania loga.

 

 
{rgx:save:2}

Detail vyšívacej hlavy

{rgx:save:3}

Detail výšivky

{rgx:save:4}

Detail vyšívania

{rgx:save:5}

Detail vyšítého loga

{rgx:save:6}

Vyšívanie

{rgx:save:7}

Vyšívací stroj

                        




Autor článku:

Jaroslav Ichnacak

Obchodný riaditeľ

Jaro je energický a veľmi pracovitý človek s veľkým srdcom. Svoj obchodnícky potenciál a dlhoročné skúsenosti z call centra využíva v našom tíme od roku 2017. Popri práci sa venuje herectvu a svoju schopnosť získať si ľudí oceňujú mnohí klienti. Vie sa dohovoriť anglicky a poľsky.

Vytvoriť rýchly dopyt