Flex - Flock potlač

Zverejnený

 

Flex – Flock  je technológia tlače pri ktorej sa využívajú tenké hladké (flex) alebo  mierne vystúpené fólie (floxck). Je určená na tlač jednoduchých grafík, nápisov a čísel, primárne na textil. Zvektorizovaná grafika sa vyreže do farebnej fólie, tá sa priloží na textil a tepelným, tlakovým lisom zafixuje na materiál. Limitovaná je v počte použitých farieb a tiež farbami fólií ktoré sú v ponuke. Flexom nie je možné tlačiť farebné prechody, tieňovanie a fotografie. Po potlači pôsobí látka jemne pogumovane ale zároveň elasticky.

Flock však  ponúka mierne vystupujúce fólie, semišové, gliter fólie alebo  zamatové fólie. Flockom potlačený textil nie je možné prať v práčke, len v rukách s minimálnym stretom potlače s vodou. Naopak flexom potlačený textil je možné  prať na vyššom stupni (pre dlhšiu životnosť odporúčame prať do 40°, najlepšie pretočený na ruby) vyniká vysokou životnosťou, sítosťou a farebnou stálosťou. Oba typy fólií perfektne prekrýjú textil ktorého farba cez potlač nepresvitá. Je určená na bavlnené, polyesterové ale aj zmiešané materiály. 

Výhody

  • Perfektne prekryje podklad, zároveň ostáva elastickou.
  • Dlhá životnosť potlače, stálosť a sýtosť farieb.
  • Flox - pranie aj na vyššom stupni.
  • Možnosť potlače bavlny, polyesteru aj zmesy materiálov.
  • Výhodná a ekonomická aj pri tlači menších, kusových sérií.

Nevýhody

  • NIie je možné tlačiť veľa farieb, farebné prechody, fotografie.
  • Nie je možné aplikovať túto potlač na tkanivá, ktoré trpia pod vyššou teplotou
  • NIe je možné potlačiť komplikovanú grafiku, len jednoduché tvary ako písmenata, texty, logá.

 

 

Autor článku:

Jaroslav Ichnacak

Obchodný riaditeľ

Jaro je energický a veľmi pracovitý človek s veľkým srdcom. Svoj obchodnícky potenciál a dlhoročné skúsenosti z call centra využíva v našom tíme od roku 2017. Popri práci sa venuje herectvu a svoju schopnosť získať si ľudí oceňujú mnohí klienti. Vie sa dohovoriť anglicky a poľsky.

Vytvoriť rýchly dopyt