Gravírovanie predmetov

Zverejnený

Gravírovanie laserom je technológia založená na princípe laserového lúča. Svetlo laserového lúča sa po dopade na materiál mení na teplo a toto teplo následne vypaľuje povrch materiálu. V závislosti od druhu materiálu je potrebné nastaviť intenzitu, aby nedošlo k prepáleniu. 

Najvhodnejšie predmety určené na potlač

  • Kovové predmety:  elegantne vynikne táto forma úpravy na antikorových predmetoch, keď má dekor skoro rovnakú farebnosť ako zvyšok predmetu. Pri pokovovaných predmetoch (perá, zapaľovače, kľúčenky, termohrnčeky) je dekor kontrastnejší a jeho farba je závislá od farby podkladu, nie vždy je možné predvídať ako bude vo výsledku vyzerať. 
  • Plastové predmety: kľúčenky, kalkulačky, stojany.
  • Drevené predmety: po gravírovaní majú dekor o niečo tmavší ako samotný predmet a jeho hĺbka je väčšia ako pri ostatných materiáloch (od 0,5 – 0,9 mm), perá, ceruzky, bloky a iné.
  • Sklenené, keramické predmety: na skle sa dekor prejaví v podobe matného povrchu. Pri laserovaní poháru je možne takýto pohár dekorovať po celom obvode - rotačné gravírovanie; hrnčeky, poháre na stopke, USB kľúče. 
  • Textilné materiály: najčastejšie využívané pri microfleece, tenkých športových uterákoch, fleece.
  • Iné materiály: silikónové prúžky na termohrnčeky, štítky na dvere.

Gravírovanie zabezpečujeme bezkontaktným CO2 laserom, ktorý dokáže Vaše logo vylejzrovať do najmenších detailov. Tento typ americkej značky Epilog, typ Laser Fusion M2, je vhodný na všetky typy predmetov od kovu, papier, fleece, plast a iné.

{rgx:save:0}

Detail tlačiarenskej hlavy.

{rgx:save:1}

Okrem vyššie uvedeného disponujeme aj 2 strojomi ktoré sú určený len na kovové materiály.

Výhody

  • Dlhotrvajúca potlač.
  • Vysoká odolnosť.
  • Presnoť loga, vysoké rozlíšenie.
  • Možnosť gravírovania aj pre nerovné alebo zaoblene predmety.

Nevýhody

  • Pre predmety zložené z rôznych materiálov, nikdy neviete, aká farba bude pod vylaserovanou plochou.
  • Na predmety zložené z mäkkých alebo penitých materiálov neodporúčame laserovať malé písmenká

Farebné gravírovanie

Od roku 2019 Vám zabezpečujeme aj farebné gravírovanie. Je to špeciálna laserová technológia, využívajúca laserové lúče s rôznou vlnovou dĺžkou k dosiahnutiu farebného gravírovania na kovových predmetov bez použitia farby alebo chemikálií. Spektrum predmetov ktoré vieme takto gravírovať je obmedzené ale nájdete v ňom otváraky, portfólia, kľúčenky, spony na peniaze a mnoho iného. Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať. 

AP845181

V sekcii referencie na našom webe nájdete zopár zrealizovaných prác.

Ukážky priebehu laserovania

 

Video laserovanie do dreva

 

Video laserovanie do kartonu

 

Video laserovanie do diára

Video laserovanie do kovového žetónu

 

Autor článku:

Jaroslav Ichnacak

Obchodný riaditeľ

Jaro je energický a veľmi pracovitý človek s veľkým srdcom. Svoj obchodnícky potenciál a dlhoročné skúsenosti z call centra využíva v našom tíme od roku 2017. Popri práci sa venuje herectvu a svoju schopnosť získať si ľudí oceňujú mnohí klienti. Vie sa dohovoriť anglicky a poľsky.

Vytvoriť rýchly dopyt